Timisoara

SCRISOARE DESCHISA

Stimate domnule Nicolae Robu,

In data de 22 noiembrie 2016, ati prezentat "inca o strada cu unda verde", parcurgand 4.1 km in 6 minute, asadar o viteza medie de deplasare de 41 km/h.

Intrucat ceilalti participanti la trafic nu sunt atat de norocosi incat sa circule doar la ora 13, si doar pe o artera a orasului, pe aceasta pagina se poate compara traficul din intregul oras, de la o anumita ora, cu traficul de la aceeasi ora, dintr-o zi dinainte de lansarea "Undei Verzi" (1 noiembrie).

Graficele traficului din Timisoara, generate folosind o sursa externa (Google Maps), nu releva nici o imbunatatire a traficului in oras (per ansamblu, nu pe o strada, la o anumita ora!). Mai mult, traversarea orasului in timpul zilei se face in continuare in minim 25 minute (fiind vorba de aproximativ 8 km, rezulta o viteza medie de deplasare de maxim 19.2km!)

Va solicit, pe acesta cale, transparentizarea monitorizarii traficului din Timisoara. Imi este imposibil sa cred ca un sistem care a costat 6 mil euro nu are un modul de raportare, care sa evidentieze imbunatatirile aduse de acest sistem inteligent de semaforizare.

Multumesc anticipat,
Tudor Bastea

Analizeaza